Min almancka - mitt livsödes bok.

Köpte en ny almancka för några veckor sedan, som jag verkligen behövde, för det är en massa tider som ska passa in i mitt liv just nu. En del träning, barnpassning (Oscar alltså), Arbetsförmedlingen möten angående min praktik till hösten, tvättider (glömmer lätt) och dagar eller veckor, eller dessutom månader då man är i Gagnef (inte för att jag glömmer att åka dit utan det är alltid kul och blicka tillbaka i almanckan, stunder som man inte helst glömmer).

Oh, vad jag älskar min almancka. Förutom att den får mig reda på tider så är saken att den innehåller texter som
"Det är ingen glädje att vara sysslolös, det roliga är att ha mycket att göra och strunta i att göra det. Mary Wilson Little".
Det blir ett nytt textstycke för varje vecka... som man skrattar, gråter, ler åt, inte förstår, grubblar på samt håller fast dessa kloka stavelser i hjärnan om bl.a. kärleken, livet, vänner, människor, världen och vad som helst.
Den första stycket var på vecka 2 (alltså, i början av året 2006).
Sen kommer det kloka meningen t.ex.
"Faran är inte att datorerna börjar tänka som människor, utan att vi börjar tänka som de. Sydney J Ham" vecka 48 (i månaden december av året 2005) samt "Om du gör det du alltid gjort, kommer du att få det du alltid fått. Anonym" skrevs under vecka 12 år 2006.
"
Kärlek vid första ögonkastet är den mest utbredda ögonsjukdomen. Gino Cervi" vecka 15 dessutom den näst bästa är "En som inte gör dumheter som ung, gör det som gammal. Svenskt ordspråk" vecka 33.
Den bästa stycket jag läst någonsin är "Det bästa sättet att behålla en hemlighet är ibland att hålla hemligt att det är en hemlighet. Sir Henry Taylor" uttrycks under vecka 19.

När man suttit och läst alla så får man en viss lust att skriva egna... Så jag gjorde det och de blev både skrattretande och ganska kloka (enligt mig) men vissa kan vara lite "öh?" men jag har bara skrivit ner stycket under befallning av Sir Hjärnan. Här kommer dessa sex stycke som kan få dig att bl.a. skratta, gråta, le, inte förstå, grubbla samt erfara erfarenhet, kanske..?
"Frihet, så befriande men så svårt om man just kommit ur fängelsehålan. Julia A. R."
"Drömmar kan ge framtidsinsikt men de kan ta din hjärna. Julia A. R."
"Alla hjärtans dag är kärlekens datum och resten är nollor. Julia A. R."
"En man förälskar sig i henne medan hon älskar mannen i sig själv. Julia A. R."
"Att vara sexig och samtidigt kunna måla är en konst, att vara gammal och samtidigt kunna fantasiera är en naturbegåvning. Julia A. R."
och den sista hade jag kommit på för flera år sedan och kommer ännu ihåg stycket;
"Om jag fick en krona för varje förälskad pojke så vore jag miljonär. Julia A. R.".

Skrattat, gråtit eller grubblat? Hm.
Äh, nu ska man iallafall gå med trötta ögon mina och sova.
Skriv, skriv, skriv så mycket ni kan, gott folk. Det sägs vara bra för Sir Hjärnan själv - i egen hög person.
Tack för mig - godnatt och dröm vackra drömmar men låt inte Sir Hjärnan din drömmas ihjäl.

Big Brother - storebror ser dig och även jag.

Oh. imorgon drar man upp till Gagnef igen. Gud, va man längtar - hela familjen åker dit och firar påsken däruppe, vilket jag väntar med spänning.
Tomas har nu redan åkt upp till Uppsala men jag klarar mig - rätt bra så! hoho.
Öh, ett påskägg måste jag iallafall fixa åt mig själv (med en massa godis) men det fixar jag på vägen... Ifall man hittar någon krossad påskägg (med bensintäkta godis i) på vägen dit, vem vet?!

Ja, idag hade man hamnat i ett aerobic-pass med Selling. Gud, det var inte som jag hade tänkt mig.. (!!)
De flesta kunde stegen skitbra medan jag och Selling fick försöka hänga med, men det gick ganska bra trots allt. Gillade en speciell "steg-rytm" där man knuffar-hoppar-knuffar åt sidorna och så vidare.
Tränaren märkte mycket väl att vi var nybörjare och visade då åt vilket håll vi skulle ägna oss åt steget och så, det gick hyfsat iallafall. hela 55 minuter med att tänka hur man skulle "stega" fram samt försöka behålla konditionen (vilket tog på krafterna och hjärnan), pratade lite med tränaren efter passet och hon sade att det bara var att hänga med i några pass till så man lär sig stegen. Så, ut ur salen gick två illröda tomater till slut, med glada. Vi klarade det! Halleluja!
Men vi väntar nog med nästa sådant pass och vänder oss tillbaka till "det vanliga" bas-jympan så länge...

Åh, måste bara kommentera Big Brother-Anton...
Hur DUM får man vara..?! han ser bra ut men bara surar - som när man råkar stoppa in en citron i munnen. visst visst, det är alltid bra att visa vad man gillar och inte gillar, men att ens våga "säga åt" någon att inte helst uttrycka sig genom att göra bort sig inför TV.
Alla de, i Big Brother, har valt en sak och det är att de ska försöka leva i det huset så länge de bara kan samt VARA sig själva, även om man liksom blir lite mera "knäpp" i det där huset p.g.a. isoleringen och allt annat. ja, har man valt det själv så får man acceptera att man är och förblir en försökskanin - även om man då gillar någon. och inte bara bli sur. Fyfan.
Nåväl, visa ditt leende lite mer annars så får du gärna åka ut - för min del.

Nähä, nu får man skaka på rumpan och sen stoppa händerna i diskvattnet samt börja diska (en hel hög disk, även om söta Tomas diskade en del idag då jag var borta) så man inte får något dåligt samvete över den här söta lägenheten.

29266-49
(kycklingen från Big Brother - man ser att det är en man som gömmer sig under pälsen, ho ho)Tack för mig - och GLAD PÅSK, kära folk!

Förlängningen av softningen och hemmakvällarna.

Ja, efter att man har uttryckt och skrivit fram en del härinne så vet man till slut inte vad man ska skriva, hm. Men nej, det finns åtminstone saker som rullar runt i mitt huvud som skriker efter att få avslöjas fram här... Även om det inte är speciellt spännande men nödvändigt!

Är träning nödvändigt? JA! Det är det. det kan jag lova, på hedersord.
Har hoppat ur sängen och dragit med mig min trötta skugga efter mig och (äntligen) börjat träna - vilket piggar upp min dag och tillfrisknar min hälsa med 100 skrattsjuka dagar varenda gång jag tränar. Oh, på tal om "varenda gång" - har bara tränat endast en gång. och det blir iallafall en pass till imorgon och sen 3 stycken i nästa vecka osv... (ska inte babbla om hur många dagar det är och så nu).
Sellingen och jag tog risken och köpte ett träningskort hos Friskis&Svettis och hänger nu med deras jympa-pass när det väl passar oss. Sist var det otroligt roligt och samtidigt fick den effekten (= träningsvärk dagen efter).
Fast rumpa, framsmygande magrutor, fräscha armar, starka ben, efterlängtande tallrikar med mat, bra kondition samt välmående och glad kropp. Halleluja!

Sen gäller det även Vårruset, här i Örebro. Ska med! Absolut.
Den här gången blir det Sandin som släpar sig med mig, men ska nog bli roligt och se oss två svettas. Även skall min syrra och mamma svettas - om vi råkar förbi eller flåsande när de springer lätt förbi. Vi får allt se. Man kan möta all sorts människor i vårruset, även om det är en del av min kvinno-familj som springer med - de blir som nya.

Oh. Ja, efter att många undrat hur jag mår osv - jag är inte "därute" så ofta nu för tiden.
Träffa folk, gå på bio, festa, fika, shoppa och allt så. det där har jag inte haft lust med helt enkelt. förutom när jag träffade en annan Julia och då fikade vi (tack, Julia!) men det är bara så att man helst softar och ägnar sig åt hemmakvällar. vetefan varför men så är det.
Och det varar inte för evigt, även om det kan se ut så.
Man har någon gång tänkt "idag ska jag vara hemma och bara ta det" men inte riktigt blivit av tills nu - och nu skulle jag vilja förlänga det lite till.
Självklart träffar jag mina vänner, alltså de som står mig nära och Lagergren (vi bor ju under samma tak nu för tiden) och det är alltid så att man inte behöver säga något. bara sitta där och... ja. Ni fattar!
Oroa er inte, jag kommer. Igen! Bli isåfall inte förvånad om du råkar möta mig på gatan, en fest, ett café eller H&M. eller åtminstone någonstans!

Än så länge har det inte hänt något speciellt i mitt liv. förutom att jag faktiskt fick massage av Tomas igår, precis vad jag behövde! Och som sagt, börjat träna igen (efter ca 2 år utan någon medvetet träning) och sen sökt sommarjobb utan resultat. Men äh, vi får allt se där också med sommarjobbet.
Samt, något speciellt, kört bil idag... Härligt! Man får en speciell känsla när man väl sitter framför ratten igen efter något "åratal". hoho.
Fått lite ordning i lägenheten, men inte så lätt som jag trodde när två (lika envisa) skulle bo tillsammans. Hm hm. men det fungerar iallafall, alltid något där också.
Och! musiken har tystnat, äntligen, men slås på ibland. tankarna dansar fortfarande men liksom mer livlöst. Har delvis fått min hjärna tillbaka - både trög, smart och älskvärd.

Det ska åtminstone bli himmelhärligt att återse Sandin igen imorgon! en liten lunch med henne - finns nästan inget bättre!
Saknar dig så jädrans mycket nu för tiden. hoppas att jag vänjer mig till slut. Oh.

Nej, nu får det vara nog med all skrivande och annat. Avslutning gäller här...

Tack för mig - jag i brun t-shirt, brun tröja, vita mys-byxor, svarta boxers, vit BH samt vita strumpor. och hästsvans.Inget speciellt - om man läser som vanligt.

Alltid något, det.
Har egentligen inget och berätta här ikväll. Inget speciellt som har hänt här omkring mig. förutom att jag varit hemma hela dagarna och kvällar i rad nu och trivs med det som fisken i vattnet.
Oha, jovisst skulle träffa Julia (en annan Julia alltså) ikväll men blev inget. Vi har likadana namn samt är likadana...
alltså först sade vi klockan åtta, men sen ändrade jag till lite över tio pga älskade O.C. och sen ändrade hon till imorgon istället - det var lika bra, det. hoho.

Det är så skönt och bara vara hemma. och det ensam. Tomas är bortrest i Uppsala och sen Härnösand (eller var det Sundsvall) på jobb så var man ensam från igår, bara tog vara på det och saker fick ske som jag ville. himmelhärligt.
Men nu var man uttråkad, så kom på det här... Men! har ju inget vettigt och säga. Så lite problem kan det bli.

Hm. Efter att ha kollat på dessa två avsnitten av Sex and the city *lovely* ikväll så börjar man undra hur singellivet var... Jo, man festade en del samt gick ut rätt ofta. gjorde saker som man inte gärna gör nu för tiden. Men att jag trivs så bra med tillvaron just nu så vill jag inte dit till singellivet igen. har ju någon som jag tycker så väldigt mycket om - ja, gott folk, ett år har gått men känslorna har inte gått över för det.

Förlovning och allt sånt, det är mycket säkert att det är himmelhärligt men det gäller inte för mig. Inte just nu iallafall. Vi har ju bara varit tillsammans i ett år, så det får vänta - även om folk tycker det är lite märkligt att jag inte vill tillägna mig åt det än. Livet är långt nog och tillräckligt rik än.

Hm hm. Förresten! Hittade (äntligen) en bred svart hårband... i Stockholm i förra veckan. Gud, vad ögonen drunkade i vimlet av dem, det vimlade med folk överallt och banden togs upp av köpare en efter en. köpte naturligtvis ett av dem just då som jag precis hann ta åt mig innan någon annan tog den. Halleluja!

Nej nej. nu får det räcka... Ganska kasst gul paket den här gången men äh, det får man tåla vissa dagar då det händer inget speciellt (förutom i hjärnan då man vimlar runt i tankar).
Oh ja, för er som undrar, musiken går fortfarande men det har tystnat något... Tack och lov för det.

Det gör mig glad att allt är bra med Dig igen. Livet leker återigen för din del, vad kan vara bättre än det. Inget. Jag gör dig sällskap någon dag så får du och jag leka i sandlådan.
Sist men inte minst, vad kan man göra när hemlighetsfacket (i hjärnan) fått ett litet avslöjande i sig från någon annan. som man så gärna vill berätta det för någon särskilt därute..? hm. bara att stå och hålla tyst som en idiot, antar jag.

Tack för mig - så ensam men samtidigt så himmelsglad.

Jag har...

(x) snott den här listan (av Rosa)
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön.
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
( ) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål ?
(x) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
(x) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi.
(x) åkt snowboard.
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande.
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur eller en get
(x) vunnit en tävling
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
( ) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
( ) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
( ) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(x) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
( ) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något.
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka.
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit nakenTack för mig - och god morgon. nästan.

p.s. om du tittar på ordet "nästan" i flera sekunder än väntat kommer du ha en uppfattning av att ordet inte ens existerar, flera av våra ord stavas så konstigt ibland. Efter ett tag, alltså. d.s.