Om 8 dagar kommer Finast

Om exakt åtta dagar kommer hon!
Ska bli så kul... Fan också, kommer bli en helg full av skratt osv osv.
På fredagen då har man After work med jobbet, och då ska Finast få komma med och sen ska man absolut gå på födelsedagsbarnets fest på lördagen, och då är Finast med också. Ska bli väldigt kul!
Vill skicka in en bild på oss, en väldig kul kväll!


Måste ju även tacka henne, annars skulle det nog bli lite svårare för mig och Daypon att... Liksom att förstå varandras brister, eller hur man nu ska säga!? Hoho.


Måste ju också nämna att jag saknar Dej, Katrin! Och det gamla jobbet, bara ibland!
Men vises snart igen, K.


Hehe, måste jag även nämna att jag längtar efter att få flytta... Hm hm.
Nej, nu ska man gå och sussa... Godnatti och sov gott, gott folk!

Tack för mig - Finast tackar nog för sig också. Katrin också!

Gos, det åskade inatt!

Hej allihopa!
Nu börjar man visst få tillbaka motivationen till bloggen, halleluja eller... Då får bloggen lite av min tid nu för tiden. Vi får se hur det går... Hoho.

Men för det första så måste jag bara skrika att jag längtar så efter att få flytta! Ingen förstår nog hur det känns. Man orkar knappt diska, laga mat, vika kläderna, ja det som egentligen måste göras här i den j-vla ettan. Längtar efter våran nya tvåa, med dessa två B och B. Hm.
Har dessutom redan skrivit ner det mesta som vi ska köpa, naturligtvis från IKEA... Kamprad (rätt stavat för IKEA-mästarens namn?) tjänar verkligen på oss svenskar, han. Även på utländskarna och utländskorna. Hm.
Men iallafall! Dessutom har man redan lagt in planlösningen på Paint och experimerat runt med möblerna som redan står på listan. Har redan bestämt köksmöblerna, soffan, arbetsbordet, sängens placering där... Mycket ordet redan. Den 26 och 27 februari flyttar man, så det ska bli härligt. Seriöst, det kommer bli så in helvetes skönt och få flytta. Ursäkta mig för tjatandet... Då blir det härliga malm-sängen och mina dröm köksstolar. Ursäkta mig!
Jag har en lagom fyrkantig sten härhemma i den j-vla ettan, fick en idé om den nyligen. Ska måla den vit, kritvit alltså så att den nästan lyser om nätterna, och sen måla dit lagom stora svarta prickar - som en tärning. Tror det blir supersnyggt, en sådan konst. Som man sedan har i fönsterbrädan eller i någon hylla där alla ser den. Ursäkta ursäkta mig, nog om lägenheten och dess fantatiska möjligheter. Men bara så att ni vet att jag längtar! Verkligen.

På tal om konsten; att den nästan lyser om nätterna, det lyste faktiskt då och då inatt. Inte jag som vaknade och märkte det men hörde idag på jobbet om det. Jag och några av arbetskollegorna diskuterade då om att det inte kunde ha varit åska då?! Sen var det inget mer om det. Jag själv anade mest om att "nej, de måste ha precis drömt och sen precis vaknat till så blixtade det väl till då". Inget mer än så.
På tal om jobbet, nu vet jag att jag gör ett fantatiskt jobb där jag befinner mig varje dag, förutom när jag är sjuk. Känns härligt att få höra, har nu gjort det bägge igår och idag, att man verkligen gör ett bra jobb. Speciellt när det är som värst, man orkar knappt jobba, bara längtar efter vår och att solen ska titta fram igen. Lite vår-sjuka, pallar inte mera mörker, faktiskt inte! En sak som jag tänkte på idag när jag åkte den sista biten med bussen hem: Hur kan göteborgarna vara så fulla av leenden och glada miner när det är mest regn och mörker i staden... Något måste ju eller alltså gör ju dom glada. Och det ger ju alltid en liten liten smile när man tänker på att man har egentligen allt det man vill ha. Jag alltså, ja jag har faktiskt det bra och är lycklig. Även om det är ganska mycket mörkt ute nu för tiden, men ljuset är på väg!
På spårvagnen innan tankarna vandrade iväg sen i bussen, så satt man med Pernilla och snackade om det och det. Det är ofattbart att jag bott i Göteborg i exakt 7 månader och så mycket har hänt sen dess jag flyttade från Örebro. Undrar vem "som gjorde" så att jag och brorsan blev döva, någon i släkt-trädet måste det ju ha varit, en kusin är döv på ena örat... Sen snackade vi dessutom om vädret, ja det trista mörkret och regnet (blötsnö var det just då) utanför spårvagnens fönster. Då sa hon "Visste du att det faktiskt åskade inatt?!" och jag bara "Gjorde det..?". Sen sprang vi till våran bussar, och det dök upp en liten smile när jag såg henne vinka hejdå genom fönstret i hennes buss när jag satt i min buss - samma bussnummer men åt olika håll.

Sen var det dags att diska, och hjälpa Daypon med att rulla ihop köttfärssbiffar med ost och fetaost när han kom hem sur från mataffären. Åtminstone finns det sura göteborgarna iallafall! Halleluja eller... Hoho. Tack för att Du finns, David!
Vises!

Tack för mig - och min blogg som har uppstått från de döda.

Dagens nyhet

Nu tänker jag inte babbla... Ville bara säga att vi hittade nyckeln! David kom tidigt hem från jobbet, så letade vi i tvättkorgarna. Ja, och så typiskt så hittade vi nyckeln i den sista korgen, denna typiska blåa IKEA-korgen. Herregud, så lugn blev jag!
Tack folk som kommenterat iallafall. Hoho.
Förresten, stängningen behövde jag inte ta ansvar för utan Alexandra tog den istället, seriöst vad skulle jag göra utan henne på jobbet?! Då slapp jag åka en timme... (tog kompl. ledigt, om ni undrade).
Tackar och bugar, Nyckelguden fanns väl med oss... Men! Tänker åtminstone hamra upp min smartaste julklapp ändå, tror det får bli i den nya lägenheten. Oh. Nu är det även rekord, 3 nya inlägg här av mig på några få dagar.

Nej, nu är det slut på babbel. Ska njuta av min sista lediga dag, eller nåja två lediga dagar. Ses!
Tack för mig - och för Nyckelguden.

Oturs dag till 110%

Ja, nu var det väl dags att skriva blogg igen... Inte min dag idag.
För det första så steg jag upp kl 6 som vanligt, tog det lugnt och funderade på hur dagen skulle se ut. Lite mys kanske, då man jobbar på fritids hela dagen. MEN!
När det väl var 5 min kvar tills bussen skulle stå utanför tog jag på mig strumporna och... NYCKELN var borta! Så in helvetes heller! Man tänkte på dessa två ställena, tvhyllan och köksbänken men ingen nyckel där.
Då fick man för sig att man hade lagt det i wc, på eller i skåpet, soffbordet, bakom teven och så i hallen. Men ingen nyckel. Så värre in helvetes heller!
Letade överallt, fick Wikens hjälp med att kolla tvättstugan för man hade ju tvättat kvällen innan (hade även kollat innan med Heidars nyckel, alltså en annan granne). Men ingen nyckel där heller, ingen ide att stressa upp sig.
Nu är det bara att ringa fastigheten och be om att få en ny nyckel och sen får man väl hänga upp den smartaste julklappen på väggen som jag fick i jul av syrran E... (hon kommer skratta ihjäl sig när hon får höra det här). Och sen har man även köpt en till Daypon, han får väl den under veckan.Ja. Dessutom var det bara att meddela jobbet om vad som hade hänt.
Man ska iallafall dra dit till jobbet för stängning sen när Daypon har kommit hem, så man kan fan låna hans nyckel istället. Nu har vi en enda nyckel till lägenheten, hoppas att Nyckelguden är med oss.
Ursäkta mig men är så irriterad, hur kan en nyckel försvinna sådär. Men tack och lov att jag inte har arbetsnycklarna tillsammans med hemnyckeln... Tack för det. Lite tur har man iallafall.

Suck.
Hoppas Du får en bättre dag än vad jag haft!

Tack för mig - och för nyckeln som ligger ingenstans.

Året som gått

Aha, här var man igen. Har inte skrivit nåt på evigheter - sist var ju den 24:e oktober. Fyskäms på mig! Vi får se om det nya året ger mig lite mera motivation att skriva här.
Nu när jag undrar varför motivationen inte har varit på topp, alltså motivationen till att skriva blogg, så kommer jag på några grejer som hänt under de sista månaderna av året 2008. Inte så konstigt att man då inte hinner skriva så mycket kanske, hm.

För det första så har man ju flyttat - igen! Här här gången till en annan stad. Nej nej, har inte ändrat mig, inte Stockholm igen. Utan Göteborg. Och har trivts sen dess, människorna här måste man ju få uppleva. Inte som i Stockholm, inte som i Örebro, inte som i Skåne. Varje stad har ju sitt specialitet, och Göteborg har något extra! Kom hit så får ni se... Hoho.
Och sen ska man ju flytta igen, nej inte Örebro eller Stockholm nu heller, utan inom Göteborg. Härligt ska det bli! Om ni är duktiga på att lista ut summan av antalet kvadratmeter och lycka så kan ni nog lista ut hur glad man blir när man flyttar ur en 22kvm:s lägenhet till hela 64kvm... Och den här gången med dessa två nödvändigheterna B och B som jag sällan haft. Juste det, badkar och balkong. Längtar. Mera om det kommer sen!
Ha is i magen - ta det till er om något känns hopplöst. Det sade pappa, och plötsligt fick vi en lägenhet. Ni väljer ju själva om ni äter några isbitar eller...

Nu har man ju även haft två veckors semester, inte utomlands nej men hemma i Sverige - ute i det vita täcket och samtidigt inne i glödheta värmen och det duger jättebra! Har länge behövt det, nu har man liksom tagit igen krafterna och återfått energin. Känns jättebra!


Sen har man ju varit i Örebro också, känner mig hemma men har inte saknat staden på så sätt som jag trott innan. Göteborg kommer nog förbli min hemstad nu, även om några protesterar. Hoho.

Jaja, nu ska man sammanfatta året som gått:

Januari
Klev in på Birgittaskolan för andra gången - den här gången som anställd.

Februari
Blev kär.


Mars
Kärlekens månad. Tack för att du finns!


Apr
il
Till tandläkare. Blev 42 hål. April, april, din dumma sill. Noll hål.

Maj
Helen fick en liten söt pojke.

Juni
Midsommar i Tjörn. En succe som alltid.


Juli
Flyttade ut ur Örebro till Göteborg. Hejdå.


Augusti
Klev in på Kannebäckskolan för första gången - det skulle bli mitt nya jobb.
Ny katt.


September
Fick äntligen träffa Paula efter... en evighet.
Brottades med en vagel (kunde inte styra ögat åt det håll jag ville).


Oktober
Drog till Örebro för första gången sen jag flyttade därifrån.

November
Kände mig äntligen hemma på jobbet - för första gången.

December
3:e Vi fick lägenheten! 18:e Försov mig, 350 kr flög bort, endast 5 min sen till jobbet. 21:e Örebro. 22:e Gagnef. 27:e Göteborg (ett plus: en timma med Finast). 28:e 9 månader med Daypon.


En näst sista sak, jag fick inte ens fira nyår med mina Tjejer, men jag vet vart Ni finns. Tack för att ni finns och förgyller mitt liv!
En sista sak måste jag ju få nämna, det är min rättighet, grattis till er som ska bli 6, önskar er all lycka och att allt går bra! Kommer på besök när det väl är dags.

Tack för mig - och året som gått. Ses!